Blog

Jaké zvolit funkční oblečení na zimu? Vyzkoušejte technologii Infrared od značky Under Armour

Jaké zvolit funkční oblečení na zimu? Vyzkoušejte technologii Infrared od značky Under Armour

17.10.2021

S klesající venkovní teplotou je nutné pozměnit svůj tréninkový šatník. Chladnější počasí vyžaduje správné vrstvení oblečení, které by mělo být dostatečně prodyšné, aby odvádělo vlhkost a drželo vás v suchu, ale zároveň dostatečně teplé, aby nedošlo k prochladnutí. Speciálně pro tyto podmínky vyrobila značka Under Armour kolekci oblečení s technologií Infrared, která je vhodná jak na běh, tak na celou řadu dalších sportů i na běžné nošení.

Technologie Infrared je charakteristická proužky na materiálu, který je schopen efektivně rozvádět teplo do celého těla. Díky tomu vás zahřejete nejen v oblasti hrudníku, ale teplo se dostane až do konečků prstů, které při tréninku v zimě promrzají nejrychleji. Výhodou oblečení s technologií Infrared je také fakt, že i přestože se jedná o velmi teplý materiál, je zároveň opravdu lehký. Nic vás tedy nebude omezovat v pohybu ani zbytečně zatěžovat.

Jak vrstvit funkční oblečení v zimě?

Nejste si jisti, jak správné vrstvit funkční oblečení pro trénink v zimě? Nejspodnější vrstvu by mělo tvořit funkční tričko – ideálně s dlouhým rukávem. Tato vrstva by měla těsně přiléhat na tělo, aby zajistila optimální odvod potu od pokožky a zároveň ji tepelně izolovala. Další vrstvou by měly být funkční mikiny, které umožní průchod potu, ovšem nepropustí chlad k pokožce. A nejsvrchnější vrstvou by měla být funkční bunda, která opět propustí molekuly potu, ale zároveň poskytuje optimální tepelnou izolaci a v ideálním případě je odolná také vůči větru a dešti, díky čemuž můžete trénovat i v opravdu extrémních podmínkách.

Co se týče zbývajících částí těla, také na ně značka Under Armour při vytváření kolekce Infrared nezapomněla. V nabídce naleznete také tepláky a kalhoty vybavené touto technologií, funkční rukavice, které udrží vaše dlaně i prsty v teple a zároveň vám umožní ovládat váš smartphone bez nutnosti jejich sundávání a samozřejmě také čepice.

Nenechte se v tréninku limitovat počasím a trénujte naplno i během zimy!