Blog

Má kompresní oblečení vliv na váš trénink?

Má kompresní oblečení vliv na váš trénink?

17.10.2021

Efekt komprese je znám poměrně dlouhou dobu a v minulosti byl využíván zejména ve zdravotnictví, kde napomáhal správnému fungování lymfatického systému. Ovšem nyní je kompresní oblečení velmi oblíbené i mezi sportovci. Dokáže totiž těsně obepnout svaly, čímž zlepšuje jejich prokrvení a zvyšuje jejich výkonnost. Navíc napomáhá rychlejšímu odplavování kyseliny mléčné a dalších metabolitů ze svalů během fyzického výkonu i po něm, což urychluje jejich regeneraci a vy se tak můžete držet ve svém tréninkovém tempu bez omezení.

Jedním z předních výrobců kompresního oblečení na americkém trhu je značka UnderArmour, která je stále oblíbenější také u nás. Je totiž sázkou na kvalitu – a to jak z hlediska použitých materiálů, tak inovativních technologií, které posunou váš trénink na novou úroveň. Navíc nabízí opravdu širokou paletu kolekcí pro muže i ženy, takže je rozhodně z čeho vybírat.

Kompresní oblečení pro každé počasí

Kompresní oblečení Under Armour se chová jako vaše druhá kůže, což může být v první chvíli trochu nezvyklé, ovšem když si na tento pocit zvyknete, rozhodně oceníte benefity, které vám komprese poskytne. V první řadě vám při tréninku nikde nic nepřekáží, hladké švy zajišťují komfort v každém pohybu, a díky kompresi vydrží vaše svaly mnohem větší zátěž.

Vzhledem k tomu, že oblečení těsně přiléhá na tělo, je zajištěn efektivní odvod potu a správná termoregulace i v extrémních tréninkových podmínkách. Kompresní oblečení Under Armour je navíc vybaveno také technologií Antiodor, která zabraňuje množení bakterií a eliminuje zápach, což jistě oceníte zejména během letních měsíců. Pro tyto teplotní podmínky je ideální vybírat z kolekce kompresního oblečení s označením Coolswitch, což je inovativní technologie aktivovaná vašim potem. Ve chvíli, kdy se začnete na tréninku potit, Coolswitch se aktivuje a začne vás ochlazovat. I v extrémně teplém počasí se tedy budete cítit příjemně a můžete se soustředit pouze na svůj trénink.

Pokud hledáte kompresní oblečení pro trénink v zimě, volte technologii Coldgear, která vás udrží v teple a suchu i v silných mrazech. Materiály jsou velmi prodyšné, takže je, stejně jako u letních kolekcí, zajištěn efektivní odvod potu a vy tak zůstáváte v suchu. Svaly jsou navíc neustále v teple, a díky tomu můžete snížit riziko případného zranění.

UA vás oblékne od hlavy až k patě

Pokud se chcete vybavit pro svůj trénink kompresním oblečením, u značky UnderArmour naleznete vše, co potřebujete – od kompresního spodního prádla, kompresních podkolenek, přes kompresní legíny, kompresní šortky a velmi oblíbená kompresní trika. K dispozici je celá řada barevných kombinací a střihů. Kompletní nabídku kompresního oblečení UA naleznete zde.